iDeal

Verval meer tijdelijke contracten voor werknemers tot 27 jaar

Dit bericht is geplaatst op: 21/08/2012

Tijdelijk contractPer 1 januari 2012 zijn er een aantal wetswijzigingen in werking getreden. Één daarvan was het verval van de regeling waarbij het werkgevers toegestaan was werknemers tot 27 jaar langer een tijdelijke contract aan te bieden dan werknemers ouders dan 27 jaar.

Vanwege de economische crisis vielen jongeren tot 27 jaar onder een tijdelijke regeling. Op grond van deze regeling was het werkgevers toegestaan jongeren tot 27 jaar vier tijdelijke arbeidsovereenkomsten achtereen aan te bieden. Bij werknemers boven de 27 jaar zijn er maar drie tijdelijke contracten achtereen toegestaan. Daarnaast mochten werkgevers deze tijdelijke contracten voor maximaal 48 maanden aan jongeren tot 27 jaar aanbieden. Voor werknemers boven de 27 jaar zijn dit maximaal 36 maanden.

Deze regeling is per 1 januari 2012 komen te vervallen en de extra flexibiliteit komt daarmee ten einde. Wel dienen werkgevers rekening te houden met een overgangsregeling. Arbeidsovereenkomsten afgesloten voor 1 januari 2012 blijven geldig indien de werknemer in de periode van de arbeidsovereenkomst jonger dan 27 jaar blijft. Is dit niet het geval, dan ontstaat er alsnog een arbeidscontract voor onbepaalde tijd.

Bronnen:
hrbase.nl
hrnetwerk.nl

Bestel uw arbeidsovereenkomst

  • Binnen 15 minuten geleverd
  • Veilig betalen met iDeal
Start bestelproces

Ja, ik wil een arbeidscontract dat direct klaar is voor gebruik

iDealOp deze website kunt u veilig met iDeal betalen.