iDeal

Twitteren leidt tot rechtszaak

Dit bericht is geplaatst op: 31/07/2012

Twitter rechtzaakAlgemene tweets kunnen volgens het Haagse Gerechtshof gezien worden als een vorm van adverteren. Dit kwam naar voren in een rechtszaak over een geschil tussen een recruitingsbedrijf  en een ex-werknemer.

Bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst is de werknemer akkoord gegaan met een relatiebeding bij het recruitingsbedrijf waarin vermeld stond dat de werknemer bij een eventuele overstap geen zakelijke contacten van de werkgever mee mocht nemen. Er stond niet in vermeld dat de werknemer verboden werd over te stappen naar een concurrent. Dit heeft de werknemer dan ook gedaan.

Nadat de werknemer was overgestapt gebruikte de werknemer Twitter als middel om nieuwe collega’s te vinden. Echter, enkele zakelijke contacten van de ex-werkgever waren volgers van het profiel van werknemer. Op basis van de tweets concludeerde de ex-werkgever dat de werknemer zich niet aan het relatiebeding had gehouden. De werknemer stapte daarom naar de rechter.

Het oordeel van het Hof luidde dat het volgen op Twitter een eenzijde actie is vanuit de volger en dat deze niet voortkomt uit initiatief van de eigenaar van het account. Een uitnodiging om te volgen is niet nodig. Een tweet kan daarom gezien worden als een moderne vorm van adverteren. De werknemer heeft het relatiebeding dus niet geschonden. Dit geldt specifiek voor Twitter en niet voor andere sociale netwerksites. Ook als een tweet via een ‘mention’ gericht is aan een volger, dan is het niet langer een vorm van adverteren. In dit laatste geval zou het relatiebeding wel geschonden zijn.

Bron: meesterlijkadvies.nl

Bestel uw arbeidsovereenkomst

  • Binnen 15 minuten geleverd
  • Veilig betalen met iDeal
Start bestelproces

Ja, ik wil een arbeidscontract dat direct klaar is voor gebruik

iDealOp deze website kunt u veilig met iDeal betalen.