iDeal

Recht op vakantiedagen bij opstellen arbeidscontract

Dit bericht is geplaatst op: 2/07/2012

VakantiedagenBij elke baan heeft de werknemer recht op vakantiedagen. Deze vakantiedagen staan al vast bij het opstellen van het arbeidscontract. Naast de wettelijk verplichte vakantiedagen krijg je bij veel bedrijven ook bovenwettelijke vakantiedagen. De hoeveelheid bovenwettelijke vakantiedagen kan echter per bedrijf verschillen.  Denk hierom bij het opstellen van een arbeidscontract.

Werknemers met een fulltime baan hebben recht op minimaal 20 vakantiedagen per jaar. Voor parttimers geldt dat ze recht hebben op vier keer het aantal uur dat ze in de week werken. Met de nieuwe regeling die per januari 2012 is ingegaan zijn de wettelijke vakantiedagen nog maar een half jaar geldig. Als er dan echt nog teveel vakantiedagen opstaan kan de werknemer ze laten uitbetalen.

Naast verplichte en bovenwettelijke vakantiedagen zijn er nog de adv-dagen (arbeidsduurverkorting).  Deze dagen zijn niet wettelijk geregeld en het aantal kan per werkgever verschillen . De manier waarop dit geregeld is moet in het arbeidsovereenkomst vermeld staan. Het kan voorkomen dat de werknemer verplicht is eens in een bepaalde tijd een adv-dag op te nemen, of het kan voorkomen dat de werknemer is hier helemaal vrij in is. De adv-dagen zijn bedoeld om het werk over mensen te verdelen en waardoor meer arbeidsplaatsen ontstaan. 

Bron: nobiles.nl

Bestel uw arbeidsovereenkomst

  • Binnen 15 minuten geleverd
  • Veilig betalen met iDeal
Start bestelproces

Ja, ik wil een arbeidscontract dat direct klaar is voor gebruik

iDealOp deze website kunt u veilig met iDeal betalen.