iDeal

Ontbinding arbeidscontract onterecht

Dit bericht is geplaatst op: 10/05/2012

DiefstalDe arbeidsovereenkomst van een werknemer van de Gall & Gall werd ontbonden omdat de medewerker meerdere malen een flesje frisdrank mee naar buiten nam en werd beschuldigd van diefstal. De kantonrechter Zaandam heeft geoordeeld dat de ontbinding van het arbeidscontract  niet geldig is.

Gall & Gall merkte op dat er kas- en voorraadverschillen waren. Om deze reden zijn er camera’s geplaatst. Op de camerabeelden bleek te zien dat er door één van de werknemers meerdere keren een flesje frisdrank mee naar buiten genomen werd. Het drinken van een flesje drinken in de winkel is toegestaan door de Gall & Gall. Maar het naar buiten nemen werd beschouwd als diefstal. De werknemer werd op staande voet ontslagen.

De ontbinding van het arbeidscontract is volgens de de kantonrechter onterecht. De gedragsregels van de Gall & Gall waren onvoldoende duidelijk en daarnaast werden de gedragsregels niet gehandhaafd. De genuttigde flesjes moesten volgens de regels bijgehouden worden, maar dit werd niet gedaan. De arbeidsovereenkomst kon om deze reden niet worden ontbonden.

Een werknemer ontslaan vanwege zijn/haar gedrag kan alleen als de gedragsregels duidelijk en kenbaar zijn en worden gehandhaafd. Dat was bij Gall & Gall niet het geval. Een waarschuwing is noodzakelijk voordat de werknemer ontslag op staande voet kan krijgen.

Bron: HR Praktijk

Bestel uw arbeidsovereenkomst

  • Binnen 15 minuten geleverd
  • Veilig betalen met iDeal
Start bestelproces

Ja, ik wil een arbeidscontract dat direct klaar is voor gebruik

iDealOp deze website kunt u veilig met iDeal betalen.