iDeal

Nieuwe kantonrechtersformule op komst

Dit bericht is geplaatst op: 26/07/2012

KantonrechterDe kantonrechters hebben aangekondigd een nieuwe kantonrechtersformule (ontslagvergoeding) te gaan ontwikkelen. Bij de nieuwe formule staat de schade die de werknemer door de beëindiging van het arbeidscontact lijdt centraal. De vergoeding wordt bepaald door de kans op het vinden van een nieuwe baan. Indien de kans groot is dat de werknemer nieuw werk vindt, dan zal de vergoeding lager uitvallen.

De ontslagregeling die nu nog in werking is houdt in dat hoe langer de werknemer in dienst is en hoe hoger de leeftijd van de werknemer, des te hoger zal de ontslagvergoeding zijn. Dit geldt alleen indien de werknemer via de kantonrechter wordt ontslagen. Kiest de werkgever er echter voor om de werknemer via het UWV te ontslaan, wordt er geen ontslagvergoeding toegekend.

De nieuwe formule die wordt opgesteld is in het nadeel van hogeropgeleiden: zij vinden vaak snel een nieuwe baan. Ook verloopt het ontslag van hogeropgeleiden nu vaak via de kantonrechter omdat er tussen hogeropgeleiden en hun werkgever vaker een ‘verschil van inzicht’ ontstaat. Lageropgeleiden worden vaker ontslagen wegens reoganisatie van het bedrijf en worden daarom vaker via het UWV ontslagen.

De nieuwe ontslagformule moet dit najaar klaar zijn en zal direct in de praktijk worden gebracht.

Bron: www.scherpinarbeidsrecht.nl

Bestel uw arbeidsovereenkomst

  • Binnen 15 minuten geleverd
  • Veilig betalen met iDeal
Start bestelproces

Ja, ik wil een arbeidscontract dat direct klaar is voor gebruik

iDealOp deze website kunt u veilig met iDeal betalen.