iDeal

Na 1 jaar een vast arbeidscontract

Dit bericht is geplaatst op: 1/05/2012

ArbeidscontractDe vakcentrale FNV stelt dat iedereen een vast arbeidscontract moet krijgen na één jaar werken bij een werkgever. Dit werd tijdens de hoorzitting over flexibele arbeid en zekerheid aan de orde gesteld.

De FNV komt hierbij op voor de mensen met tijdelijke arbeidscontracten. Het aantal flexwerkers is de laatste tijd erg toegenomen. In 2011 kregen slechts 2.000 Nederlanders een vast contract. In 2010 was het aantal 83.000. De FNV maakt zich zorgen over het toenemende aantal personen met een tijdelijk of flexibel contract en wil hierin verandering brengen.

FNV-coördinator arbeidsvoorwaarden Catelene Passchier maakt zich zorgen: “Wij vinden dat de groeiende tweedeling tussen vast en flex gekeerd moet worden. De ongelijke en oneerlijke behandeling van de groeiende groep flexwerkers op de arbeidsmarkt en in de sociale zekerheid vraagt om actie. Het dienstverband voor onbepaalde tijd, met een vast aantal uren waar je van kan leven, moet weer de norm worden."  

Passchier: "Werkgevers proberen hun verantwoordelijkheden over hun werknemers te ontlopen door gebruik te maken van payroll-bedrijven. Werknemers zijn echter de dupe. Zij ontvangen minder salaris, krijgen minder scholing, bouwen minder pensioen op en hebben nauwelijks ontslagbescherming.

Bron: FNV, Flexmarkt

Bestel uw arbeidsovereenkomst

  • Binnen 15 minuten geleverd
  • Veilig betalen met iDeal
Start bestelproces

Ja, ik wil een arbeidscontract dat direct klaar is voor gebruik

iDealOp deze website kunt u veilig met iDeal betalen.