iDeal

Medewerkers brengen de goede naam van het bedrijf in gevaar

Dit bericht is geplaatst op: 20/07/2012

TransformatorenDe arbeidscontracten van twee medewerkers en hun leidinggevende van Smit Transformatoren zijn definitief beëindigd. De kantonrechters hebben beslist dat de medewerkers de goede naam van Smit Transformatoren in gevaar hebben gebracht en dat er daarom genoeg reden was de arbeidsovereenkomsten te ontbinden. De verdere uitkomsten van de procedures verschillen echter per medewerker.

Uit een intern onderzoek werd geconcludeerd dat bij een zakenrelatie privébestellingen waren gedaan door medewerkers. Deze privébestellingen hadden geen duidelijke financiële afwikkeling. Hierdoor hadden de kosten van de bestellingen ten nadele van Smit Transformatoren zelf of van haar zakenpartners kunnen zijn. Het bleek hierbij te gaan om twee medewerkers die zich niet aan de regels  van het bedrijf hadden gehouden. Daarnaast werd de leidinggevende ervan beschuldigd onvoldoende toezicht te hebben gehouden.

In de procedures zijn niet alle beschuldigingen van Smit Transformatoren vast komen te staan. Desondanks hebben de kantonrechters besloten de arbeidscontracten definitief te beëindigen. De uitspraken over de procedures verschilden per medewerker vanwege de verschillende posities van de werknemers binnen het bedrijf. Ook de feiten verschilden van elkaar wat heeft geleid tot afzonderlijke uitspraken.

Bron: www.scherpinarbeidsrecht.nl

Bestel uw arbeidsovereenkomst

  • Binnen 15 minuten geleverd
  • Veilig betalen met iDeal
Start bestelproces

Ja, ik wil een arbeidscontract dat direct klaar is voor gebruik

iDealOp deze website kunt u veilig met iDeal betalen.