iDeal

Ketenregeling ontduiken mondt uit in vaste arbeidsovereenkomst

Dit bericht is geplaatst op: 4/07/2012

KetenregelingEen werkgever die probeerde de ketenregeling te ontduiken, wordt verplicht de werknemer een vast dienstverband aan te bieden. Na drie tijdelijke arbeidsovereenkomsten moet volgens de ketenregeling een keuze worden gemaakt: er wordt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd opgesteld, of het bedrijf besluit de dienstverlening te beëindigen. De werkgever probeerde in dit geval echter de regeling te omzijlen, waardoor de zaak uiteindelijk bij de kantonrechter terecht kwam.

Een werknemer bij een consultancybureau kreeg na de tweede verlenging van zijn arbeidsovereenkomst het voorstel drie maanden uit dienst te gaan en een WW-uitkering aan te vragen, om vervolgens bij het bedrijf terug te komen voor een tijdelijk contract. Dit ondanks dat de werknemer een arbeidscontract onbepaalde tijd was beloofd.

De werknemer besloot het gesprek omtrent de arbeidsovereenkomst stiekem op te nemen en met deze opname is hij naar de kantonrechter gestapt. Volgens de kantonrechter heeft de werkgever onredelijk gehandeld door zijn poging om de ketenregeling te ontduiken. De rechter verplichtte hem daarom een arbeidscontract voor onbepaalde tijd op te stellen.

Bronnen:
Pleinplus.nl
Intermediairpw.nl

Bestel uw arbeidsovereenkomst

  • Binnen 15 minuten geleverd
  • Veilig betalen met iDeal
Start bestelproces

Ja, ik wil een arbeidscontract dat direct klaar is voor gebruik

iDealOp deze website kunt u veilig met iDeal betalen.