iDeal

Één ton ontslagvergoeding voor erfgename van overleden werknemer

Dit bericht is geplaatst op: 3/09/2012

OntslagvergoedingNaar aanleiding van een rechtszaak die de vakbond CNV heeft aangespannen, heeft de rechtbank in Hilversum geoordeeld dat het bedrijf Givaudan ruim één ton aan ontslagvergoeding moet uitkeren aan de erfgenamen van een overleden werknemer. 

De zaak verliep als volgt: in 2011 was er een grote reorganisatie bij het bedrjif Givaudan. Één van de werknemers raakte hierbij zijn baan kwijt en kreeg op grond van het sociaal plan een ontslagvergoeding van 100.000 euro. De werknemer ondertekende in april 2011 de beëindigingsovereenkomst, waarin vastgelegd stond dat zijn arbeidscontract officieel per 1 november 2011 werd beëindigd. Zo ver komt het echter niet, want in de maand augustus overlijdt de werknemer plotseling. Het bedrijf stelde daarop dat ze de ontslagvergoeding niet meer hoefden te betalen. 

Volgens de CNV was er een contract getekend, waarin het bedrijf en de werknemer een onomkeerbare ‘uitruil’ hadden gedaan: de werknemer vertrekt en de werkgever betaalt. Op deze toezegging kan het bedrijf niet meer terugkomen. De CNV stapte naar de rechter en voerde aan dat de ontslagvergoeding in de nalatenschap van de werknemer valt en dat het geld aldus naar de erfgenamen moet.       

De rechtbank stelde de CNV in het gelijk. De ontslagvergoeding valt gewoon in de nalatenschap van de werknemer en Givaudan moet de ontslagvergoeding dus uitkeren aan de erfgename van de oud-werknemer.

Bronnen: trouw.nl; cnvvakmensen.nl

Bestel uw arbeidsovereenkomst

  • Binnen 15 minuten geleverd
  • Veilig betalen met iDeal
Start bestelproces

Ja, ik wil een arbeidscontract dat direct klaar is voor gebruik

iDealOp deze website kunt u veilig met iDeal betalen.