iDeal

Controle pensioenontslag arbeidsovereenkomst essentieel

Dit bericht is geplaatst op: 21/06/2012

PensioenontslagPer 1 april heeft er een belangrijke aanpassing plaatsgevonden wat betreft de pensioenregeling in het arbeidscontract. De arbeidsovereenkomst wordt namelijk opgeheven op de dag dat de werknemer 65 jaar wordt. Voorheen werd het dienstverband beëindigd op de eerste dag van de maand na de 65e verjaardag.

Vanaf deze datum gaat de AOW in op de 65e verjaardag en niet pas de eerste dag van de eerste maand. In veel arbeidsovereenkomsten is deze wijziging nog niet doorgevoerd. Voor werkgevers is dit wel van essentieel belang, bij geen aanpassing zijn ze namelijk in strijd met de Wet Gelijke Behandeling op grond van Leeftijd bij arbeid (WGBL). Het is daarom raadzaam om alle arbeidsovereenkomsten te laten eindigen op het moment waarop de norm AOW-gerechtigde leeftijd wordt bereikt.

Wanneer er geen beding inzake het pensioenontslag is opgenomen in de overeenkomst, loopt de werkgever het risico het risico dat de overeenkomst ook na het bereiken van de 65-jarige leeftijd gewoon doorloopt. Ontslag is dan alleen mogelijk met wederzijdse goedkeuring of door het aanvragen van ontslagvergunning.


Bron: 123lonen.nl

Bestel uw arbeidsovereenkomst

  • Binnen 15 minuten geleverd
  • Veilig betalen met iDeal
Start bestelproces

Ja, ik wil een arbeidscontract dat direct klaar is voor gebruik

iDealOp deze website kunt u veilig met iDeal betalen.