iDeal

Belasting ingehouden op de hoofdprijs

Dit bericht is geplaatst op: 18/05/2012

HoofdprijsNa via eerlijke sms-stemming de hoofdprijs te winnen, is de winnaar van de Gouden Kooi nog niet tevreden. De producent, Talpa productions B.V., heeft namelijk besloten loonbelasting in te houden. Daar ging de winnaar niet mee akkoord.

De bewoners van de Gouden Kooi kregen € 1000 voor elke maand dat ze zich in de villa bevonden, wetend dat ze 24 uur per dag bekeken konden worden via media. Uiteindelijk is via sms-stemming de winnaar bepaald die de hoofdprijs van € 1.351.000 zou krijgen. Talpa heeft echter bijna € 454.000 loonbelasting ingehouden, waarop de winnaar bezwaar heeft ingediend.

Het argument van de winnaar om de prijs belastingvrij te krijgen, is dat hij zijn prijs op basis van het oordeel van de televisiekijkers zou hebben gewonnen. Hij noemt het geen dienstbetrekking, maar een kansspel.

Het hof oordeelde dat het wel degelijk een dienstbetrekking was, dus dat er gewoon belasting betaald moest worden. Hierop heeft de winnaar van het spel een cassatieberoep ingesteld bij de Hoge Raad. Toch is het definitieve oordeel van de Hoge Raad dat het ging om een dienstbetrekking en dat de sms-stemming daar niets aan verandert. De belasting moet gewoon worden betaald.

Bron: Hoge Raad der Nederlanden

Bestel uw arbeidsovereenkomst

  • Binnen 15 minuten geleverd
  • Veilig betalen met iDeal
Start bestelproces

Ja, ik wil een arbeidscontract dat direct klaar is voor gebruik

iDealOp deze website kunt u veilig met iDeal betalen.