iDeal

Een arbeidscontract: kleine moeite, grote voordelen

Dit bericht is geplaatst op: 7/05/2013

Perfecte werknemerDe  zoektocht naar de perfecte werknemer: iedere ondernemer kent het. Na een hoop sollicitanten toch iemand met de juiste capaciteiten gevonden. En het klikt. Eind goed, al goed lijkt het. Toch kan er ook daarna nog van alles misgaan.

Voordelen van het arbeidscontract

Een arbeidscontract heeft vele voordelen. Zowel voor de werkgever als voor de werknemer. Zo wordt de werknemer door het aangaan van een arbeidscontract volledig beschermt door het arbeidsrecht. Maar zeker voor u als ondernemer zitten er grote voordelen aan:

  • - Op grond van het proeftijdbeding kan een werkgever een werknemer ontslaan zonder eerst een ontslagvergunning bij het UWV aan te moeten vragen;
  • - Met een concurrentiebeding kan de werknemer niet zonder gevolgen overstappen naar de concurrent;
  • - Door het bepalen van de duur van het contract kunt u, na de door u bepaalde tijd, afscheid nemen van uw werknemer, zonder het hele proces van de UWV te doorlopen. Het contract verloopt immers automatisch.

En, ook belangrijk, met dit contract staat de wet achter u. Een arbeidsovereenkomst mondeling aangaan is mogelijk, maar sommige afspraken moeten schriftelijk zijn vastgelegd om rechtsgeldig te zijn. Zo niet, is het uw woord tegen dat van de ander. Met een arbeidscontract staat u sterker in uw schoenen.

Geldigheid van het arbeidscontract

Natuurlijk is een document met alleen afspraken niet genoeg. Een arbeidscontract moet aan drie voorwaarden voldoen wil deze geldig zijn:

  • - Er is tussen beide partijen een afspraak gemaakt dat de ene partij een zekere tijd arbeid verricht;
  • - De tegenprestatie voor deze arbeid is het loon;
  • - De arbeid wordt door de werknemer persoonlijk verricht in dienst van de werkgever.

Met een arbeidscontract kunt u met een gerust hart werknemers in dienst nemen. Toch kunt u vergeten bepaalde arbeidsvoorwaarden op te nemen in de overeenkomst. Houd daarom onderstaande checklist ernaast, zodat u de belangrijkste punten niet over het hoofd ziet. Dan kunt u in alle veiligheid werknemers in dienst nemen.  

 

 

Bestel uw arbeidsovereenkomst

  • Binnen 15 minuten geleverd
  • Veilig betalen met iDeal
Start bestelproces

Ja, ik wil een arbeidscontract dat direct klaar is voor gebruik

iDealOp deze website kunt u veilig met iDeal betalen.